Akoestische Panelen

shapeimage_1
shapeimage_4
IMAG0396
5 Recording Studio
Akoestiesche panelen Grijs golf
9 Cinema
Akoestische Panelen groen golf 1
shapeimage_3
IMAG0396
IMAG0393

Verjo - sint Michelsgestel

Foto 01-12-17 13 40 17
Foto 15-01-18 12 47 44
Foto 26-01-18 16 39 43

Ascom Polyesterverwerking B.V. - Beek en Donk

Wereld Kaart

Geluid is, of beter, zijn, drukgolven.


Deze drukgolven worden vanaf hun bron naar alle richtingen uitgezonden. Zij verspreiden zich door de ruimte en kaatsen tegen harde oppervlaktes als muren, plafonds, maar ook tegen meubelen als tafels stoelen en kasten.


Op grote harde vlakke oppervlaktes, bijvoorbeeld onbehandelde plafond en de muren in een ruimte zullen deze drukgolven met een vrijwel niet afnemende geluidsdruk direct weerkaatsen. Wat een harde echoënd effect veroorzaakt.


Wanneer zich veel kleine harde objecten in een ruimte bevinden en zijn de muren en plafonds niet geheel vlak, dan zullen de golven zich in kleinere drukgolven verdelen, wat zorgt voor een diffuus effect, galm.


Wordt de golven nog kleiner dan spreken we over ruis.


Gelukkig zijn er inmiddels verschillende materialen op de markt die deze, veelal als storend ervaren wordende galm en echo en ruis, te verminderen. Deze zijn in verschillende toepassingen te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan baffies (hangende panelen aan het plafond), Panelen tegen de muur bijvoorbeeld als prikborden of als schilderij, of verwerkt in meubels. onder tafels en stoelen. er zijn vele opties mogelijk.


Wij werken met sterk, milieuvriendelijk, brandvertragend en weersbestendig materiaal met een zeer hoge absorberende waarde. Hierin worden de geluidsdrukgolven als het waren, net als bij een veer in de auto opgevangen en opgeheven. Waardoor het geluidsniveau in de ruimte verminderd en het dus, stiller wordt.


Het is leverbaar in verschillende diktes, kleuren en vormen.


Graag staan we u bij met adviezen en om u inzicht te geven in de mogelijkheden.


2021©Ronald van der Spek